Örömmel értesítjük nagyszabású rendezvényünkről, a IX. Nyugdíjas Expóról, melyet 2017. december 8–9-én rendezünk meg Budapesten a régi SYMA-, jelenleg BOK-csarnokban. Hazánkban több mint hárommillió ember töltötte be a hatvanadik életévét, a lakosság több mint 30%-a; ezért feltételezzük, hogy az Önök településén is sok nyugdíjas ember él. Az egyedülálló, nagysikerű kiállítás az idős korosztály érdekében jött létre, civil szervezetek, kisebb-nagyobb vállalatok és állami szervezetek összefogásával, együttműködésével.

Az idős emberekkel foglalkozó rendezvény legfontosabb feladata a figyelemfelhívás és egyben segítség abban, hogyan tudnak a nyugdíjas korú emberek testi-lelki egyensúlyban aktív, tartalmas, minőségi életet élni. Foglalkozunk az egészség alappilléreivel, a megelőzés, a prevenció fontosságával, a helyes táplálkozás, a pihenés, a testmozgás jelentőségével, melyekkel szembesülve, saját felelősségünket felismerve tudatosan, aktívan nagyobb szerepet vállalhatunk minőségi életünk megteremtésében.

Foglalkozunk a társadalom, a fiatalabb generáció, a család szerepével is, melyek hozzájárulnak a – lelki értelemben – kiegyensúlyozott, harmonikus mindennapok megteremtéséhez.

Számtalan kiállító érkezik, hogy bemutassa idősbarát, többek között turisztikai, távközlési, kulturális (…) szolgáltatásait. Megjelennek az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, színházak ajánlatai. Mindeközben a színpadon különféle előadások és meglepetésvendégek gondoskodnak a jó hangulatról.

A kiállítás sikere nagyban függ a látogatók számától, ezért arra törekszünk, hogy minél több nyugdíjas jöjjön el, töltsön egy szép, tartalmas napot a rendezvényen.